ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

2 σάβ 20:30 (60’) 

Όρος  

Ασώματες Δυνάμεις  

 

Ένα έργο για την αντοχή, τη συμπόνια, την πνευματική αναζήτηση. Ένα ταξίδι εσωτερικής ανάβασης που σηματοδοτεί την αναζήτηση νοήματος και την επιθυμία του ανθρώπου να συναντήσει τον εαυτό του και τον άλλον. Τέσσερις άνθρωποι καταθέτουν τις ιστορίες τους κι αφήνουν το ίχνος της προσωπικής τους διαδρομής.  

 
Σύλληψη / χορογραφική διεύθυνση: Ανδρομάχη  Δημητριάδου Lindahl 
Χορεύουν / συνδημιουργούν: Λοΐζος Κωνσταντίνου, Φούλη Στυλιανίδου, Ήβη Χατζηβασιλείου, Γιάννης Οικονομίδης  

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη 2018 για την έρευνα και την ανάπτυξη του σύγχρονου χορού, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

3 κυρ 20:30 (120’) 

Bang Bang  

Δώρος Δημοσθένους, Λένα Κιτσοπούλου  

 
Ο Δώρος Δημοσθένους, συναντά επί σκηνής τη Λένα Κιτσοπούλου  σε μια από τις πιο ανατρεπτικές παραστάσεις της φετινής σεζόν. Δύο κόσμοι τόσο διαφορετικοί, οι οποίοι ωστόσο δεν συγκρούονται, αλλά ενώνονται μέσα από τραγούδια. Cult ελληνικές μελωδίες των 70’s και 80’s συναντούν αυτές του Elvis και της Dusty Springfield. Ένα πρόγραμμα που ξεκινά από ένα jazz club της Νέας Υόρκης και τελειώνει στην πίστα μιας ελληνικής disco.  

Μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Απόστολος Κάλτσας (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο), Τάκης Βασιλείου (κρουστά, ντραμς), Δημήτρης Καραγιάννης  (σαξόφωνο άλτο και σοπράνο, φλάουτο), Σωτήρης Πέπελας (τρομπέτα) και Μιχάλης Μηνά (μπουζούκι). Eπιμέλεια προγράμματος: Χρήστος Καρυώτης.  

8 παρ 20:30 (127’) 18+ 

Χωρίς Αγάπη / Loveless  

Andrey Zvyagintsev 

 

Μια ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Andrey Zvyagintsev, γνωστού από τις  πολυβραβευμένες ταινίες του Leviathan και The Return. Ο Μπόρις και η Ζένια συγκρούονται για την κηδεμονία του δωδεκάχρονου γιου τους. Όταν μια μέρα αντιλαμβάνονται ότι ο μικρός έχει εξαφανιστεί, απευθύνονται στις αρχές για τον εντοπισμό του. Η ταινία που εξασφάλισε το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2017,  είναι  φτιαγμένη από τη στόφα των ταινιών που σε κρατούν καρφωμένο στο κάθισμα του σινεμά. 

 

Ηθοποιοί: Maryana Spivak, Alexey Rozin, Matvey Novikov, Marina Vasilyeva, Andris Keishs, Alexey Fateev.

11 δευ 20:30 (77’)  

[N]emo Body  

ΟΛΛΑΝΔΙΑ  

Gotra  

 

O χορογράφος Joost Vrouenraets μας προσκαλεί με την παράσταση αυτή να επανεξετάσουμε τις απόψεις μας και να αποκαλύψουμε την αλήθεια μέσα μας. Αναζητώντας την απόλυτη τελειότητα, πέντε χορεύτριες  βιώνουν  τα όρια της δικής τους σωματικότητας, με το αισθητικό ιδεώδες να παραμορφώνει την αντίληψή της και να τη μεταμορφώνει σε μια εικόνα απογοήτευσης, σύγκρουσης και πόνου.  

 

Χορεύουν οι Maïté Guérin, Francesca Imoda, Roshanak Morrowatian, Marika Meoli, Marcia Liu. 

15 παρ 20:30 (80’)  
Meeting you was Fate

ΓΑΛΛΙΑ  

Théâtre du Corps Pietragalla-Derouault

 

Σε αυτή την παράσταση, που δημιούργησαν η Marie-Claude Pietragalla και ο Julien Derouault, οι χορογράφοι ασχολούνται με τη μνήμη του σώματος που διαλύεται, αφήνοντας χώρο για τη μνήμη της ψυχής. Η συνάντηση ήταν μοιραία, ένα οικείο ταξίδι, μια εξερεύνηση της σχέσης αγάπης ανάμεσα σε δύο όντα: ένα έργο για το παρόν, τη σταθερότητα και την εναλλαγή των συναισθημάτων που δημιουργούνται από την ίδια τους τη μεταβλητότητα. 

Το ζευγάρι στην απλότητα του, παρουσιάζει τη σχέση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, το σπινθήρισμα της συνάντησής τους, τις σκέψεις που τους κατακλύζουν και το χρόνο που περνά, αναδιαμορφώνοντας  το πεπρωμένο τους κάθε στιγμή. 

21 πεμ 19:00 (120’) 

Γιορτή της Μουσικής 

@ Πλατεία Ηρώων  

 

Το Θέατρο Ριάλτο τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής προσκαλεί το κοινό και σχήματα διαφορετικών μουσικών ειδών στην Πλατεία Ηρώων σε μια συναυλία χωρίς όρια. Η μουσική ως παγκόσμια γλώσσα, κινείται χωρίς περιορισμούς και κατηγορίες, γεφυρώνοντας ανθρώπους και πολιτισμούς με τις μελωδίες της. Συμμετέχουν τα σχήματα: The Coop Band και Μπερτέδες Plus. Με τη συνεργασία του Δήμου Λεμεσού. 

22 παρ 20:30 (90’)

Giselle  

ΙΤΑΛΙΑ  

Balletto di Roma 

Η  χορογραφία  των Itamar Serussi Sahar και  Chris Haring δεν είναι μόνο μια νέα εκδοχή της γνωστής ιστορίας της Giselle, αλλά κυρίως  μια βαθιά εξερεύνηση του κόσμου της νεαρής κοπέλας που προδόθηκε από τον εραστή της και της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.  

O Andreas Berger αναδιατάσσει τη γνωστή μουσική του Adolphe Adam με τρόπο που να δημιουργούνται για τους χορευτές νέες δυνατότητες ρυθμού και κίνησης.  

24 κυρ 20:30 (55’)

Icetree  

ΙΣΡΑΗΛ   

Inbal Pinto & Avshalom Pollak Dance Company  

 

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης, κατάδυσης στα αρχαιολογικά στρώματα του κοινού έργου των Inbal Pinto και Avshalom Pollak. Από ελεγχόμενη απόσταση, επιστρέφουν μαζί προς γνώριμα τοπία. Σαν να ανοίγει ξανά ένα γράμμα σταλμένο από τόπο μακρινό, από αλλοτινή εποχή, που διαχέεται στο παρόν, δημιουργώντας μια αλλιώτικη εμπειρία, επαναπροσδιορίζοντας τον ίδιο τον εαυτό τους.

 

Στα βάθη του φανταστικού σύμπαντος των Pinto-Pollak, οι Καρέκλες του Ιονέσκο ζωντανεύουν, γίνονται χορός και το παράλογο μεταμορφώνεται μεμιάς σε πραγματικό. Πρόκειται για μια κωμικοτραγική συνάντηση μεταξύ χαρακτήρων που αναζητούν ένα συγγραφέα και ξεχασμένων όντων σε ένα μέρος που είναι παντού και πουθενά, δημιουργώντας έτσι έναν κόσμο φτιαγμένο από σπασμένα όνειρα. 

Χορεύουν: Almog Ben Horin, Zvi Fishzon, Marta Luiza Jankowska, Joy Kammin, Amit Marsino, Moran Muller, Thomas Walschot, Ofir Yanai, Dina Ziv. 

28 πεμ 20:30 (60’) 15+  

Ιόν 

ΕΛΛΑΔΑ 

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση 

 

Σε σύλληψη και χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου, ένα ζωντανό σύστημα από δέκα χορευτές πάλλεται και συντονίζεται, έλκεται και απωθείται, καταγράφοντας τροχιές που ακολουθούν τους μηχανισμούς της φύσης. Η χορογραφία θέτει ερωτήματα ανθρώπινης φύσης, γιατί εκεί έξω είμαστε όλοι ιόντα, ηλεκτρικά φορτισμένα. 

Η χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου εστιάζει στην επαναληπτικότητα των κινητικών μοτίβων, στην καθαρότητα του σκηνικού χώρου που διαμορφώνεται μέσα από τους φωτισμούς και την ίδια τη δράση.  

 

Χορεύουν: Νάντη Γώγουλου, Νώντας Δαμόπουλος, Αμαλία Κοσμά, Χαρά Κότσαλη, Γεώργιος Κοτσιφάκης, Ευθύμης Μοσχόπουλος, Δήμητρα Μερτζάνη, Μαρία Μπρέγιαννη, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Αλέξης Τσιάμογλου. 

30 σαβ 20:30 (50’) 3+  

Zick Zack Puff  

ΕΛΒΕΤΙΑ 

Mafalda Company 

 

Για πρώτη φορά στο φεστιβάλ εντάσσεται παράσταση για παιδιά. Η ομάδα  Mafalda από τη Ζυρίχη και η χορογράφος Teresa Rotemberg, συναρπάζουν το κοινό, μέσα από πολυδιάστατους κόσμους. Καλλιτέχνες ποικίλων δεξιοτήτων συνευρίσκονται σε αυτό το χορευτικό έργο. Μέσω κοινών εμπειριών αρχίζουν σταδιακά να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ευκαιρία στη διαφορετικότητα, αρκεί να ενώσουν δυνάμεις και να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον. 

Μαζί, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να ανακαλύψουν νέες προοπτικές, ακόμη και στις πιο περίπλοκες καταστάσεις. Οι δρόμοι των τριών μελών της ομάδας συναντώνται μέσα από πολύχρωμα συνοπτικά επεισόδια και εικόνες που σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του καθενός, με τη βοήθεια ευφάνταστων σκηνικών, αντικειμένων και κοστουμιών. Θα χρειαστούν μονάχα μπαλόνια, καλσόν και, κυρίως, στοίβες χαρτιών για να το πετύχουν! Είναι βέβαιο ότι η παράσταση θα εξάψει τη φαντασία των νεαρών θεατών και θα τους χαρίσει εκατοντάδες ιδέες, έτοιμες να ενσωματωθούν στα δικά τους παιχνίδια.  

Χορεύουν: Diane Gemsch, Yamila Khodr, Fausto Izzi