Διαδικτυακά και ζωντανά ταυτόχρονα οι παραστάσεις του Θεάτρου Ριάλτο τον Φεβρουάριο!

Στις συνθήκες που επικρατούν, με τις συνεχείς αλλαγές, το ανοιγο-κλείσιμο των θεάτρων, το Θέατρο Ριάλτο αποφάσισε ότι ο μοναδικός τρόπος υλοποίησης ενός βασικού προγραμματισμού είναι ο συνδυασμός και των δύο μηχανισμών, δηλαδή της οργάνωσης παραστάσεων είτε διαδικτυακά, είτε στην φυσική παρουσία κοινού, είτε και με τους δύο τρόπους, ανάλογα με τα μέτρα που θα ανακοινώνονται.  

 

Στο πλαίσιο αυτό προχωρεί στην οργάνωση των παραστάσεων Φεβρουαρίου τόσο διαδικτυακά όσο και με την φυσική παρουσία κοινού. Λόγω όμως του περιορισμού στην ώρα  διακίνησης, η ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων μεταφέρεται στις 7 μ.μ. Οι θεατές θα μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους είτε για το Live Stream, είτε για φυσική παρουσία στο θέατρο από την Ιστοσελίδα του Θεάτρου www.rialto.com.cy 

 

Υπενθυμίζουμε τις προγραμματισμένες παρατάσεις του Θεάτρου για τον Φεβρουάριο: 

13/2  Λάμπρος 

FlashArt@Rialto 

Σαβ 19:00 (90’)  

Το έργο καταπιάνεται με ζητήματα όπως αυτό της ανθρώπινης άγνοιας, του εγκλεισμού, της απομόνωσης, της ευθραυστότητας της ανθρώπινης ύπαρξης, της απουσία ελευθερίας επιλογών μέσα σε έναν κόσμο όπου επικρατούν περιοριστικές συνθήκες, τα τέρατα αλλά και την ομορφιά (την αλήθεια και το ψέμα)  που μπορεί να δημιουργήσει ο άνθρωπος.

Ο Λάμπρος, ένα νέο παιδί, εργάζεται ως ψευδομάρτυρας σε ένα παραδικαστικό κύκλωμα. Όλα λειτουργούν θαυμάσια, ως τη στιγμή που παύουν να λειτουργούν θαυμάσια. Ο Λάμπρος παγιδεύεται. Τι έχει συμβεί; Τι είναι αλήθεια, και τι ψέμα; Τι είναι η ελευθερία και τι σημαίνει η απουσία της; Τι είναι δικό μας; Ποιες από τις επιλογές μας όντως μας ανήκουν;

Κείμενο | Εικαστική σύλληψη | Σκηνοθεσία: Μυρτώ Παπαχριστοφόρου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κατερίνα Ατταλίδου

Υλοποίηση σκηνικού: Κατερίνα Ατταλίδου, Στέφανος Καράμπαμπας, Στυλιανός Πελεκάνος και Omass Architects, Pavlides Carpenters Ltd, Waternet Ltd, Μυρτώ Παπαχριστοφόρου
Με τους Ειρήνα Χριστοδούλου, Χρίστο Αβραάμ, Μυρτώ Παπαχριστοφόρου.

Τo έργο της αφίσας έχει φιλοτεχνήσει ἡ εικαστικός Κατερίνα Ατταλίδου

21/2 Develop. Develop Again. Develop Better

(Developing in Cyprus)

Κυρ 19:00 (90’)  

 

Θεατρικό αναλόγιο τεσσάρων νέων μονόπρακτων θεατρικών έργων από Κύπριους συγγραφείς,ως αποτέλεσμα ενός πεντάμηνου εργαστηρίου συγγραφής που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Fresh Target Theatre Ensemble, στο πλαίσιο του προγράμματος Συνεργαζόμενος Καλλιτέχνης του Θεάτρου Ριάλτο.

 

Οι συγγραφείς Στέφανος Σταυρίδης, Αυγή Λίλλη, Μαρία Α. Ιωάννου και Γιώργος Τριλλίδης έχουν ως κύριο θέμα στα έργα τους την ανάπτυξη στην Κύπρο στις διάφορες της μορφές. Τη σκηνοθεσία των έργων ανέλαβαν οι Πάρις Ερωτοκρίτου και Μαρία Κυριάκου με την υποστήριξη της Άννας Κάλβαρη.  Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Βασίλης Χαραλάμπους, Παναγιώτα Παπαγεωργίου και Βαρβάρα Χριστοφή.

 

26/2 Οι ψυχές μας διψούν για τραγούδια

Παρ 19:00 (75’)

 

Σε μια παράξενη εποχή που όλα αναδιοργανώνονται και αποδιοργανώνονται, αναπροσαρμόζονται και αλλάζουν πρόσωπα κάθε ώρα και στιγμή, όπως ακριβώς και τα δεδομένα μας, σανίδα σωτηρίας, ελπίδας και φωτός,  τα τραγούδια που άντεξαν στον χρόνο, αυτά που στάθηκαν ενάντια σ’ αυτόν και δεν ξεχάστηκαν. Αυτά που μετά από δεκάδες χρόνια ακόμα σιγοψιθυρίζουν τα χείλη μας σε κάθε συναυλία. Όσα μας ενώνουν με μνήμες παιδικές, εφηβικές, νύχτες γιορτής, συναντήσεις φίλων, παλιούς έρωτες. Η Βάκια Σταύρου σε ένα ρεπερτόριο αγαπημένων τραγουδιών από πολλά μέρη του κόσμου,  μαγικά, λιτά και απέριττα, όπως το συνηθίζει άλλωστε, για να αρχινήσει ο χορός και να γίνει το θαύμα. Στο πιάνο ο Μανώλης Νεοφύτου.

28/2 Με τη ματιά της Μελίνας Μερκούρη και του Αντώνη Σαμαράκη Ι FlashArt@Rialto

Κυρ 19:00 (80’)

 

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Αντώνη Σαμαράκη και της Μελίνας Μερκούρη. Μέσω της γραφής του Αντώνη Σαμαράκη, της έντονης πολιτιστικής δράσης της Μελίνας Μερκούρη και με συνδυασμό μουσικής και αφήγησης δημιουργήθηκε ένα μείγμα παρουσιάζοντας τη διαφορετική και καθαρή φωνή των δύο προσωπικοτήτων.

Συμμετέχουν:
Μιχάλης Γρηγορίου: μαέστρος, πιάνο
Πέτρος Μαντράλης: αφήγηση
Νικόλας Χασιώτης: δημιουργία και προβολή οπτικοακουστικού υλικού
Σπύρος Χαραλάμπους: κιθάρα, φωνή
Γιώργος Παπασολομώντος: μπουζούκι
Παναγιώτης Στυλιανίδης: κρουστά
Βύρων Αθηνοδώρου: Μπάσο
Χριστίνα Πισσουρίου: ακορντεόν
Άντρια Σουρουλλά: φωνή
Γιώργος Καζαμίας: φωνή

Εισιτήρια: € 7  

Πληροφορίες / Εισιτήρια: www.rialto.com.cy boxoffice@rialto.com.cy  

https://www.facebook.com/events/714593842752070/