top of page
Αναζήτηση

ADIEU - Μια πράξη αποχαιρετισμού @Θέατρο Ριάλτο, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου

Το Adieu - Μια πράξη αποχαιρετισμού είναι ένα έργο για τον έρωτα, το τέλος μιας ιστορίας αγάπης. Ξεκινάει εκείνη ακριβώς την στιγμή που θα αγκαλιαστούμε για τελευταία φορά και θα πούμε το μοιραίο αντίο. Μια αγκαλιά που θα επαναφέρει στη μνήμη στιγμές πάθους και έρωτα αλλά συγχρόνως θα ξύσει ανοιχτές πληγές και παράπονα. Χωρίς ελπίδα, παραιτημένοι και κουρασμένοι αλλά με την επιθυμία και την δύναμη για επανεκκίνηση θα επιχειρήσουν μια ύστατη μετωπική αναμέτρηση αλήθειας και πάθους. Θα ξανά-κοιταχτούν, θα ξανά-αγγιχτούν,  θα ξανά-πουν, θα ξανά-οργιστούν, θα ξανά-συγχωρέσουν, θα ξανά-δακρύσουν, θα αγκαλιαστούν και θα πουν αντίο.

Αυτή είναι η στιγμή… η στιγμή που αργά και τρεμάμενα μπαίνεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο ανοιχτά χέρια που κλείνουν αργά και ερμητικά για τελευταία φορά και που δεν ξέρεις ούτε πως θα είναι, ούτε πως θα είσαι βγαίνοντας από αυτά.  Μόνος ή πιο μόνος;

Χορογραφία: Φώτης Νικολάου Σκηνικά: Έλενα Κοτασβήλι, Αλέξης Βαγιανός Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης Σχεδιασμός φωτισμού: Παναγιώτης Μανούσης Ερμηνευτές: Φώτης Νικολάου, Κατερίνα Τυλληρίδου

Ο Φώτης Νικόλαου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης στην Αθήνα, και αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στη Νέα Υόρκη. Είναι ιδρυτής της Χοροθεατρικής Ομάδας X-it. Έχει παρουσιάσει έργα του σε φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Λυών, Τελ Αβίβ, Μόναχο κ.α.

Έχει συνεργαστεί με τους ΘΟΚ, Balich Worldwide Shows (Ιταλία), Black Box Dance Company (Δανία), Όπερα του Γκέτεμποργκ, Όπερα του Μάλμο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο κ.ά. Υπήρξε χορογράφος των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και μόνιμο μέλος της Ομάδας Εδάφους του Δημήτρη Παπαϊωάννου (1993-2005). Το 2011-2013 του απονεμήθηκε Βραβείο Χορογραφίας από τον ΘΟΚ.

Το πρότζεκτ πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του

Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Θέατρο Ριάλτο, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 20.30 I Διάρκεια: 50'

Εισιτήρια: € 12 / 8, E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App

Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45 - Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 15:00 και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης.


4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page