top of page
Αναζήτηση

Tatiana Stupak & Friends 2021 Concerts 9, 10 & 11 Ιουνίου @Θέατρο Ριάλτο

Η Ρωσίδα πιανίστρια Tatiana Stupak πραγματοποιεί κάθε Ιούνιο από το 2016 μια φιλανθρωπική συναυλία στη Λεμεσό, για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Φέτος, λόγω των περιορισμών, θα πραγματοποιήσει τρεις διαδοχικές συναυλίες με διαφορετικό μουσικό θέμα κάθε φορά.

Στο πρώτο κονσέρτο αυτής της σειράς, στις 9 Ιουνίου, θα συνοδεύσει τη mezzo-soprano Anastasia Maximova, σε ένα πρόγραμμα με γνωστές μελωδίες και οπερατικές άριες.

Η Tatiana Stupak σπούδασε στο Ειδικό Σχολείο του Κρατικού Κονσερβατορίου Rimsky-Korsakov στην Αγία Πετρούπολη και έχει διακριθεί και βραβευθεί σε μουσικούς διαγωνισμούς για πιάνο. Είναι πολύ γνωστή στην Κύπρο, έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερες από 80 εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια, τόσο ως σολίστ όσο και με άλλους μουσικούς.

Η Anastasia Maximova είναι απόφοιτος του Κρατικού Κονσερβατορίου Rimsky-Korsakov της Αγίας Πετρούπολης. Είναι συνθέτης ποπ τραγουδιών και ταινιών, ενώ έχει ιδρύσει και διευθύνει το πρώτο ρωσικό διαδραστικό θέατρο όπερας «Midnight Opera», όπου το κοινό καλείται από τους σολίστ να συμμετέχει στις παραστάσεις. Εκτός από την εξαιρετική της φωνή, διαθέτει εκπληκτική σκηνική ενέργεια, η οποία συναρπάζει το κοινό παντού.

Στο δεύτερο κονσέρτο της σειράς, στις 10 Ιουνίου, η Tatiana Stupak φιλοξενεί τους σπουδαίους σολίστ εγχόρδων Olivera Rialas (βιολί) και Fabio Cavaggion (βιολοντσέλο).

Η Olivera Rialas σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και τη Μουσική Ακαδημία Franz Liszt στη Βουδαπέστη. Έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ, όπου έπαιξε αρκετές φορές στο Carnegie Hall. Υπήρξε καθηγήτρια βιολιού στο Πανεπιστήμιο Nĭs College of Music και στο Long Island Conservatory, όπου και διεύθυνε το τμήμα εγχόρδων την περίοδο 2002-2004. Έχει ιδρύσει το Performing Arts Factory στο Βελιγράδι, ενώ συνεχίζει την καριέρα της με κονσέρτα και διδασκαλία στην Κύπρο όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια.

Ο Fabio Cavaggion μετά τις μεταπτυχιακές του σπουδές εντάχθηκε στην Εθνική Ορχήστρα Νέων της Santa Cecilia. Συνεργάστηκε με ορχήστρες στην Ιταλία, τη Μάλτα και την Πορτογαλία, καθώς και με τη διάσημη ηθοποιό Valentina Cortese στο Θέατρο Αργεντινή στη Ρώμη. Τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει να παίζει με ορχήστρες, πειραματιζόμενος κυρίως σε ανοιχτούς χώρους.


Στην τρίτη και τελευταία συναυλία της σειράς αυτής, στις 11 Ιουνίου, η Tatiana Stupak προσκαλεί επί σκηνής μαθητές από τη σχολή της και παρουσιάζει μαζί τους ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με διαφορετικά μουσικά θέματα και όργανα.

Τα καθαρά έσοδα από τις τρεις συναυλίες θα δοθούν στον Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και στο Παρεκκλήσι της Αγίας Ματρώνας στο Μονοβολικό Λεμεσού.

Θέατρο Ριάλτο, 9, 10, 11 Ιουνίου, Ώρα έναρξης 19:30

Εισιτήρια: € 15 / 12 Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45

www.rialto.com.cy, Rialto App



3 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page