top of page
Αναζήτηση

Το Θέατρο Ριάλτο συνεχίζει για 3η χρονιά τον πετυχημένο θεσμό του FlashArt

Το Θέατρο Ριάλτο δημιούργησε τον Απρίλιο του 2020 το FlashArt, ένα πρόγραμμα ανάδειξης και στήριξης της σύγχρονης κυπριακής παραγωγής από όλες τις παραστατικές τέχνες, ως άμεση αντίδραση στις συνέπειες της πανδημίας, στην ακύρωση και ανασφάλεια που αντιμέτώπιζε ο καλλιτεχνικός κόσμος της Κύπρου. Το πρόγραμμα, το οποίο υπήρξε από την αρχή προσβάσιμο σε όλους, μέσα από ένα ανοικτό κάλεσμα για κατάθεση αιτήσεων, αγκαλιάστηκε από τους κύπριους δημιουργούς που έσπευσαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Στην 1η έκδοσή του FlashArt@Rialto παρουσιάσθηκαν 11 συνολικά παραγωγές, ενώ η 2η του έκδοση ακόμη 15. Στις δύο αυτές διοργανώσεις προκρίθηκαν κυρίως παραγωγές που ανεδείκνυαν τη δύναμη των τεχνών , στην υπέρβαση των ορίων και περιορισμών και στην επιστροφή και συνάντηση των δημιουργών με το κοινό μέσα από τις τέχνες.

Το τρίτο FlashArt @Ριάλτο 2022 διαφοροποιείται από τις προηγούμενες του εκδόσεις ως προς το εύρος και τους στόχους του. Αναβαθμίζεται η καλλιτεχνική του διάσταση και τα προσφερόμενα υποστηρικτικά μέτρα και υποδομές. Οι στόχοι του προγράμματος επικεντρώνονται στην ανάδειξη σύγχρονων δημιουργών και έργων που διακρίνονται για την αυθεντικότητα τους, το καλλιτεχνικό και ερευνητικό τους ενδιαφέρον. Το νέο πρόγραμμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τις δυνατότητες παραγωγής καλλιτεχνών που ζουν στην Κύπρο στην ενασχόληση τους με σύγχρονα πολυθεματικά πεδία, προσφέροντας τους πέρα από την οικονομική στήριξη, τεχνογνωσία και τις υποδομές του θεάτρου.

Μέσα από την ίδια διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης, επιλέχθηκαν για να παρουσιαστούν από τον Απρίλη μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022 στο τρίτο FlashArt 11 παραγωγές.

Έναρξη κάνει το θεατρικό αναλόγιο "Live Drawing: A Portrait of the Mona Lisa" από την Alpha Square αρχές Απριλίου και συνεχίζουν οι παραγωγές:

Θεατρική παράσταση "Under/pants’’ part 2: Come on Larbie, lets go party" από την ομάδα Intra Portas

Παράσταση Χορού SPIRIT (ταινία) από την bytheway productions

Μουσική παράσταση "Πνευστών Τσιτσάνης" από το σχήμα Quintus Enesemble

Παράσταση Χορού «Vessel» από την ομάδα pelma.Lia Haraki

Θεατρική παράσταση «Μια Ζωή Τζένη» από την ομάδα Breath of Art

Θεατρική Παράσταση «Ανεπίδεκτη Διόρθωσης» από την Campos Culture and Arts

Μουσικο-οπτική δημιουργία «Success Story» από το ΤΡΙΟ ΟΣΤΙΝΑΤΟ.

Θεατρική παράσταση «Περιστατικό Ηλέκτρα Γεωργίου» από το Θέατρο ERGO

Θεατρική παράσταση «Εδώ αναπαυόμαστε» από το enacttheatre

Μουσική παράσταση «While the agitated beasts enter the garden of fear...» από την Patsiaoura Ensemble

Το Θέατρο Ριάλτο παρουσίασε το 2021 μέσα από τις δικές του κυρίως παραστάσεις, αλλά και την συμβολή των 5 φεστιβάλ που συνδιοργανώνει σε ετήσια βάση με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ, έργα 102 συνολικά καλλιτεχνικών ομάδων με τη συμμετοχή πέραν των 1200 δημιουργών.

Θέατρο Ριάλτο

Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45

www.rialto.com.cy, Rialto App



1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page