ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

4 Man on the Roof - FlashArt @Rialto Open Air
Παρασκευή 20:30  

Συνδυάζοντας θέατρο και ζωντανή μετάδοση, οι Achim Wieland (σκηνοθέτης/δραματουργός), Μάριος Ιωάννου (πρωταγωνιστής/δραματουργός) και Sakari Laurila (σκηνοθέτης) δημιουργούν ένα διαδραστικό μανιφέστο στο οποίο το θέατρο κυριαρχεί, αποκαλύπτοντας τις οικουμενικές του αξίες μέσα από τις σωματικές, εννοιολογικές και πνευματικές δυνατότητές του.

Στα Eλληνικά και Aγγλικά, με αποσπάσματα στα Ρωσικά, Γαλλικά, Γερμανικά και άλλες γλώσσες. Με αγγλικούς υπότιτλους.

Εισιτήρια: €8-5

Οι Καρέκλες  - FlashArt @Rialto Open Air

Τετάρτη 20:30 (60')

Πρόκειται για την κινηματογραφική απόδοση του έργου του Ευγένιου Ιονέσκο, που διαδραματίζεται σε ένα ερημικό νησί, μέσα στο διαμέρισμα ενός ακατοίκητου πύργου, όπου οι δύο ήρωες βρίσκονται έγκλειστοι και κοινωνικά απομονωμένοι εδώ και χρόνια. 

Παραγωγή/σκηνοθεσία: enacttheatre σε συνεργασία με À Vendre
Παίζουν: Μαρίνα Μακρή, Έλενα Καλλινίκου
Kινηματογράφηση/Μοντάζ: À Vendre

Εισιτήρια: €8-5

11 Καρυωτάκης. Στη σκιά των τελευταίων ωρών

FlashArt @Rialto Open Air - Παρασκ. 20:30 (60’)

Μια επιλογή από ποιήματα, πεζά και αποσπάσματα από την αλληλογραφία του ποιητή. Πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο λόγος του ποιητή, στη «σκιά των τελευταίων ωρών», στον φαντασιακό χώρο-χρόνο της αυτοκτονίας του. 

Ερμηνεία: Ανδρέας Αραούζος
Επιλογή κειμένων/σκηνοθεσία: Φώτης Αποστολίδης 
Σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια: Έλενα Κατσούρη

Εισιτήρια: €8-5

12-13  André Rieu’s Summer Special - Magical Maastricht - Σάββατο & Κυριακή 20:30 (140’)

Ο Βασιλιάς του Βαλς επιστρέφει στον κινηματογράφο, για να ανεβάσει τη διάθεση όλων μας, με τα σαγηνευτικά βαλς του André Rieu και την απαράμιλλη Ορχήστρα Johann Strauss.

 

Για αυτό το αποκλειστικό κινηματογραφικό κονσέρτο, ο μαέστρος έχει επιλέξει τις πιο θεαματικές του ερμηνείες, που μεταφέρουν την εύθυμη ατμόσφαιρα των φημισμένων υπαίθριων συναυλιών του στο Μάαστριχτ.


Εισιτήρια: €15-10

14 Από την Κύπρο με Τζαζ  
Δευτέρα 20:30 (115’)

Η Jazzologia Cyprus Big Band, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κρασίδη, παρουσιάζει κλασικές συνθέσεις, γραμμένες για τζαζ ορχήστρα, κομμάτια «Λάτιν», σπανιότερες μοντέρνες συνθέσεις Ευρωπαίων συνθετών, καθώς και  πρωτότυπες τζαζ διασκευές κυπριακών παραδοσιακών τραγουδιών του διεθνούς εμβέλειας Κύπριου συνθέτη Άρη Αντωνιάδη.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2020


Εισιτήρια: €15/10

16 Υπο-ποίηση FlashArt@Rialto
Τετάρτη 20:30 (60’)

Μια μουσική θεατρική σύνθεση με τους σημαντικότερους σταθμούς της σύγχρονης και κλασικής ελληνικής και κυπριακής ποιητικής δημιουργίας.
 

Τρεις  καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Σπύρου, ο Ανδρέας Ροδοσθένους και ο Παναγιώτης Μπρατάκος, μελοποιούν, αφηγούνται και κατασκηνώνουν στο Δάσος των Ποιητών που δεν Παύουν να Ψιθυρίζουν και αποφασίζουν να μη φύγουν από εκεί, αν δεν κοιμηθούν αγκαλιά με την Ποίηση. 

Εισιτήρια: €8-5

18 Η Γυναίκα της Πάτρας 
Παρασκευή 20:30 (60’)

Μια ιδιαίτερη θεατρική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο οποίος τις κατέγραψε με σειρά συνεντεύξεων τη δεκαετία του 1980.

 

Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου.

Με την Ελένη Κοκκίδου και τον Παντελή Καλογεράκη.


Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2020

Εισιτήρια: €15/10

19 Μ’ ένα Τραγούδι του Δρόμου

FlashArt @Rialto - Σάββατο 20:30 ( 60’)

Η Έλενα Χατζηαυξέντη αλληλεπιδρά με το έργο του ποιητή σ’ ένα μουσικοθεατρικό διαλόγο με τους εξαιρετικούς μουσικούς Μιχάλη Κουλουμή, Γιάννη Κουτή και Αντρέα Παπαπέτρου.  

 

Μέσα από αυτοσχεδιασμό και ηχοτοπία, εξερευνούν μαζί τις ιστορίες των ποιημάτων του, αλλά και των μοναδικών τραγουδιών του.

 

Εισιτήρια: €8-5

23 Πανικός στο Υπουργείο 
Τετάρτη 20:30 (80’)

Στην ανατρεπτική γαλλική κωμωδία των Jean Franco - Guillaume Melanie εκτυλίσσονται συνεχώς αστείες και ακραίες καταστάσεις  με πρωταγωνιστές τον έρωτα και τις ανατροπές.

 

Τη θεατρική ομάδα «Εστία» σκηνοθετεί ο Άγις Παΐκος.


Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2020

Εισιτήρια: €15/10

24 Όχι Εγώ / Samuel Beckett - FlashArt@Rialto
Πέμπτη 20:30 (30’)

Μια γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της ξυπνάει. Την ξυπνάει ο βόμβος που ακούει μέσα στο κρανίο της. Οι λέξεις που βγαίνουν από το στόμα της. Λέξεις χωρίς υποκείμενο. Χωρίς ένα ζευγάρι μάτια να υπογραμμίζουν το νόημα. Χωρίς ένα ζευγάρι χέρια να δίνει ροή στο συναίσθημα. Το σώμα του ιδιοκτήτη απουσιάζει.

 

Από τη θεατρική ομάδα bUilt-uP aRea σε μετάφραση/σκηνοθεσία/μουσική Παναγιώτη Λάρκου και ερμηνεία Βασιλικής Κυπραίου.

Εισιτήρια: €8-5

30 Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε
Τετάρτη 20:30 (40’)

Το  έργο Αν δεν ξέρεις που πηγαίνεις, οποιοσδήποτε δρόμος  μπορεί να σε οδηγήσει εκεί είναι βασισμένο στο βιβλίο του Lewis Carroll Through the Looking Glass.

 

Η χορογράφος και performer Ρούλα Κλεοβούλου δημιουργεί ένα εναλλακτικό σύμπαν με την εικαστική εγκατάσταση της Έλενας Κοτασβίλι, το «ηχοτοπίο» του Chris Cara, τη δραματουργία της Χλόης Μελίδου και την ενδυματολογική προσέγγιση του Αντρέα Αντωνίου. 

Εισιτήρια: €10